Navodila za uporabo Variconis

Uradno navodilo Variconis v Sloveniji podrobno opisuje uporabo orodja. Gel je treba nanesti lokalno na problematična področja z majhnim robom. Nato nežno vtrite, dokler sestava kože popolnoma ne vpije. Pogostost postopka je 2-krat na dan. Za večji učinek pokrijte obdelana območja in se izogibajte izpiranju aktivnih sestavin zdravila. Pomembno je, da se izognete nanašanju sestave na odprte rane in sluznice. Trajanje zdravljenja je individualno, vendar traja vsaj 30 dni.

Navodila za uporabo gela Variconis

Glavne indikacije za uporabo zdravila Variconis

Zdravilo je predpisano v zgodnji in progresivni fazi bolezni. Z gelom lahko začnete uporabljati za zdravljenje krčnih žil ob pojavu:

  • močno otekanje spodnjih okončin;
  • občutki nelagodja, ki so posledica pretiranega napora, sedečega dela ali dolgotrajnega stanja;
  • vizualna sprememba površinskih žil nog;
  • sindrom bolečine v spodnjih okončinah.

Variconis kontraindikacije

Gel za zdravljenje krčnih žil je originalna kombinacija zeliščnih izvlečkov. Zato je sredstvo brez tveganja predpisano starejšim bolnikom z nosečnostjo. Zdravilo je indicirano tudi za ljudi z alergijskimi reakcijami. V nekaterih primerih pride do individualne averzije do posameznih sestavin sestave. Če se pojavijo znaki, kot so pekoč občutek, fotofobija, solzenje ali alergijski rinitis, je priporočljivo, da tretirano območje sperete z veliko tople vode in se za nadaljnje nasvete posvetujete s svojim zdravnikom.